Kristina Ray Rajgelj Quartet

JazzHram

Kristina Ray Rajgelj Quartet

  • Date: 11 - Mar - 2022
  • Time: 20:00
  • Location: Hotel Kras, Postojna
  • Venue: Kristina Ray Rajgelj Quartet

11.3. ob 20h, po dolgih dveh letih od zadnjega koncerta v hotelu Kras, zopet odpiramo vrata jazzovskim koncertom. Obiskala nas bo pevka Kristina Ray Rajgelj z izborom vokalnih klasik iz zlate dobe jazza, t.i. ‘Great American Songbook’.

Kristina Ray Rajgelj: vokal;
Petar Čulibrk: klavir;
Klemen Krajc: kontrabas;
Enos Kugler: bobni;

Kristina Ray, ki trenutno živi v Parizu, pred tem pa je po diplomi na umetniški univerzi Codarts v Rotterdamu štiri leta živela, študirala in nastopala v New Yorku, se bo tokrat posvetila zlati dobi vokalnega jazza, obdobju tridesetih in štiridesetih let prejšnjega stoletja, zapela izbor skladb iz zbirke Great American Songbook in skoraj polovico svojega tokratnega repertoarja namenila Georgeu Gershwinu. Kot večino v New Yorku delujočih slovenskih jazz glasbenikov jo je pandemija zadržala v Evrope, zdaj pa se tako kot nekateri njeni kolegi prizadeva, da bi se spet preselila v zibelko jazza. Njena vokalna interpretacija je močno navdihnjena s strani Billie Holiday in Elle Fitzgerald.
V New Yorku je študirala glasbo ter sodelovala z glasbenimi legendami, kot je Barry Harris, ki je eden najbolj znanih jazz pedagogov zadnjih 30 let in ki je tudi delal ter ustvarjal z saxofonistom Cannonball Adderley, Dexter Gordon ter Thelonious Monk. Z njim ter njegovim zborom je Kristina tudi nastopala dve leti zaporedoma v eminentnem jazz clubu Village Vanguard, kjer so v zlati dobi nastopali tudi Miles Davis, Anita O’Day, Horace Silver, Charles Mingues ter Bill Evansa med mnogimi drugimi jazz glasbeniki.
V novembru 2018 je Kristina izdala svoj prvenec, glasbeni album z naslovom ‘Desert Rose’, katerega je posnela z ameriškimi glasbeniki; klarinetistom Adam Price, basistom Jack Synoski, pianistom Matt Asti ter bobnarjem Spencer Inch.

Desert Rose: https://kristinaray.bandcamp.com/album/desert-rose
Summertime: https://www.youtube.com/watch?v=Q5xat-7O1oA
If I had you: https://www.youtube.com/watch?v=xVli8UUjaJo

Zaradi zagotovitve zaščitnih ukrepov v času epidemije Covid-19, bo koncert izveden v dvorani Town Hall v 1. nadstropju hotela Kras.
Obiskovalci koncerta morajo izpolnjevati PCT pogoj, ki bo preverjan na vhodu na prizorišče.
Število mest je omejeno, rezervacije so možne na jazzhram@gmail.com ali na tel. št. 041 643 240

Vstop prost!

ARTISTS