Damirov Django Group (HR) // večer gypsy swinga

JazzHram

Damirov Django Group (HR) // večer gypsy swinga

  • Date: 29 - Apr - 2022
  • Time: 20:30
  • Location: Hotel Kras, Postojna
  • Venue: Damirov Django Group (HR) // večer gypsy swinga

29.4. ob 20:30, na predvečer mednarodnega dneva jazza, prihaja po 4 letih v Jazz hram Damirov Django Group z žlahtno in ognjevito gypsy swing glasbo.

Bruno Urlić: violina;
Juraj Markač, Miroslav Čehaić: kitara;
Željko Bilbija: bas;
Paul Kempf: klavir;
Goran Brebrić: cajon;

Damir Kukuruzović, gypsy swing kitarist, dobitnik številnih glasbenih nagrad, vpliven naslednik Djanga Reinhardta, nas je za posledicami Covida 19 prehitro zapustil v letu 2020. Za sabo je pustil bogato glasbeno zapuščino in svoj Django Group. Kukuruzovič se je uvrstil med kitarske virtuoze in je dosegel zavidljiv estetski nivo. Igral je z največjimi virtuozi tega žanra: Stochelom Rosenbergom, Robinom Nolanom, ANgelom Debarrom, Paulusom Shaferjem, Wauwau Adlerjem, Gismo Grafom in drugimi. Njegov zadnji album z naslovom Smile je izšel po njegovi smrti Na koncertu bomo slišali tudi glasbo iz tega albuma. Veliko je snemal in nastopal z Zoranom Predinom in Matijem Dedičem. Njegova skupina nadaljuje koncertiranje kot Damirov Django Group. Damirov duh bo ta večer z nami.

Djevojko mala:
youtube.com/watch?v=jy909dVnsoQ
Damir Kukuruzović feat. Stochello Rosenberg:

Smile:

Ob izvedbi koncerta je potrebno upoštevati veljavne zaščitne ukrepe NIJZ za preprečitev širjenja virusa Covid 19.
Rezervacije so možne na jazzhram@gmail.com ali na tel. št. 041 643 240 ali na info@hotelkras.si ali na tel št. 05 700 2300.
Vstop prost!

ARTISTS