Jure Pukl ‘Broken Circles’ feat. Maja Keuc // (SLO) jazz all-stars večer

JazzHram

Jure Pukl ‘Broken Circles’ feat. Maja Keuc // (SLO) jazz all-stars večer

  • Date: 07 - Jul - 2022
  • Time: 20:30
  • Location: Titov trg, Postojna
  • Venue: Jure Pukl 'Broken Circles' feat. Maja Keuc // (SLO) jazz all-stars večer

7.7. ob 20:30 prihaja na Titov trg ‘jazz all-stars’ zasedba, sestavljena iz trenutno najvidnejših slovenskih jazzistov, združenih v projektu ‘Broken Circles’. Na odru se jim bo pridružila Maja Keuc, ki je zastopala barve Slovenije na Eurosongu.

Maja Keuc: vokal;
Jure Pukl: saksofon;
Jani Moder: kitara;
Marko Črnćec: klavir;
Robert Jukič: kontrabas;
Kristjan Kranjčan: bobni

Jure Pukl, velenjski saksofonist in komponist, nagrajenec Prešernovega sklada 2015, je pred pandemijo Covid-19 živel in deloval v New Yorku. S svojim enajstim albumom, naslovljenim ‘Broken Circles’, s stališča zrelega in odgovornega človeka, opazujoč zlorabe, nepravičnosti, laži ter zatiranja, opozarja na družbeno-politično in okoljsko, a tudi gospodarsko problematiko sodobne zahodne družbe. Vedoč, da pot, po kateri stopamo zadnja desetletja, vodi v pogubo. Ali je virus pojav naravne evolucije ali gre za laboratorijski produkt ali pa ga je poslala sama Zemlja, ki skuša z njegovo pomočjo rešiti samo sebe, najbrž ne bomo nikoli vedeli zares. Interpretacij je in bo, tako kot v glasbi, verjetno prav toliko, kolikor je prebivalstva, vendar pri tem ostaja nesporno dejstvo, da so potrebne korenite spremembe. In s temi je vedno dobro najprej pričeti pri sebi, česar se najuspešnejši slovenski saksofonist še kako zaveda. Upoštevajoč ves ta kontekst, bi lahko misli že na tem mestu strnili in zaključili, da album v ospredje postavlja potrebe ranljivejših skupin, v te pa, kot se v času virusov ter naravnih katastrof kaže na več ravneh, vsak na svoj način sodimo vsi.
Tako se zdi, da so v ospredju tokratnega projekta Jureta Pukla poleg posredovanja sporočila raziskovanja barvne palete posameznih inštrumentov, njihovo zlitje, hkrati pa spodbuda k odgovornemu ravnanju na poti k spremembam. Broken Circles tako pooseblja misel, da do boljšega jutri in harmonsko polne ter melodično dodelane, a obenem dovolj odprte glasbe lahko privedeta le medsebojno zaupanje in skupno prizadevanje za isti cilj. S tem ta projekt postaja ena njegovih močnejših izpovedi, s pomočjo katere se v dneh negotovosti lahko poučimo o marsičem.

Sustained optimism: https://www.youtube.com/watch?v=aQgvLZwt77o
Live: https://www.youtube.com/watch?v=pjscw-0pt5A
Maja Keuc: https://www.youtube.com/watch?v=iJ320cl2CsQ

V primeru slabega vremena, bo koncert v hotelu Kras.
Vstop prost!

ARTISTS